Επίσης, ανέφερε ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν γύρω στις 6 το πρωί χθες και αφορούσε δύο θέματα επί του κειμένου, το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ και το θέμα των 50 δισ.
«Ήταν τα θέματα, για τα οποία χρειάστηκε η περισσότερη ώρα για να καταλήξουν σε συμφωνία. Εκεί υπήρξε συμβιβαστική πρόταση από πλευράς Γάλλου προέδρου», σημείωσε.
Όσον αφορά την απόφαση για την έδρα του ταμείου, αυτό, είπε, είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη μέρα, «Ήταν από τα πρώτα θέματα, που άλλαξαν στο κείμενο που είχε έρθει από τους Υπουργούς Οικονομικών. Είχε αλλάξει το Λουξεμβούργο με την Ελλάδα. Το θέμα ήταν το ποσό. Πώς μπορεί να προέλθει ένα τέτοιο ποσό (50 δις) από κρατική περιουσία», εξήγησε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ένα από τα κύρια επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς αυτούς τους έξι μήνες σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ήταν από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η πλευρά που ήταν σκληρή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προαπαιτούμενο για να μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα μιας χώρας για πρόγραμμα, και αυτό είναι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «»Αρα, αυτούς τους έξι μήνες ενδεχομένως να χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι χρειάζεται η στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό για να μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.